Wędzarnia Borniak 70 SIMPLE
Wystaw opinię o produkcie
Kod produktu: 7AEB-44441_20231001152817
Opis
Wędzarnie elektryczne z generatorem dymu
Rozpocznij swoją przygodę z tradycyjnymi wyrobami, poznaj unikalne i co najważniejsze, naturalne smaki. Przekonaj się jak łatwe staje się wędzenie z Borniakiem.
Idealna dla początkujących i profesjonalistów

Łatwość obsługi i efektywność
Tak w skrócie można opisać nasze wędzarnie. To najlepszy sposób, by na Twoim stole pojawiły się najbardziej wykwintne sery, ryby i wędliny. Wyroby o zniewalającym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Bez chemii, bez konserwantów.
Wytwarzanie dymu
Cały proces sprowadza się do przyciśnięcia guzika – a wszystko to za sprawą generatora dymu naszej produkcji. Generator pracuje tak, by zrębki drzewne tliły się wytwarzając dym. Jak wiadomo, odpowiednie spalanie drewna jest tym, co stanowi o powodzeniu wędzenia. I w tym względzie udało nam się dokonać pełnej automatyzacji. Spalanie zachodzi samoczynnie – drewno z zasobnika jest transportowane na grzałkę, gdzie stopniowo ulega spalaniu.
Co należy podkreślić?
Brak płomienia i odpowiednia temperatura spalania drewna – to sprawia, że wyroby wędzone w takich warunkach nie będą osmolone.
Grzałka i radiatorUrządzenie uzyskuje temperaturę za pomocą grzałki wyposażonej w radiator, dzięki temu dystrybucja temperatury jest bardzo efektywna.
|
TemperaturaWędzarnia wyposażona jest w regulator elektroniczny pozwalający na uzyskanie zadanej temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Dzięki temu możesz ją z łatwością kontrolować za pomocą pokrętła. |
Misa ociekowaPrzegroda ze specjalnie ukształtowanymi otworami oddziela przestrzeń roboczą od przestrzeni wędzarniczej – dzięki temu tłuszcze i soki nie spływają na elementy grzejne lub tlące się drewno wędzarnicze. |
OchronaOciekacz zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z kominka osadem.
|
Regulacja dymuKominek posiada zainstalowany szyber pozwalający regulować gęstość dymu. Dzięki temu dopasujesz idealne warunki wędzenia do Twojej receptury. |
ZawiasyPorządne mocne zawiasy zapewniają komfort użytkowania.
|
Magnetyczne zamknięcieDrzwi komory posiadają magnetyczne zamknięcie, co ułatwia zamykanie komory, Dodatkowo są wyposażone w silikonową uszczelką, która z łatwością dopasowuje się do ścianki komory. |
Regulowane nóżkiMocne profesjonalne regulowane nóżki z antypoślizgową gumą
|
Generator dymuCały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.
|
Zimny dym (opcja)Adapter do wędzenia na zimno umożliwia wędzenie w niskich temperaturach. |
Koła (opcja)Jeśli Twoja wędzarnia nie ma stałego miejsca lub potrzebujesz ją szybko przenieść, to jest to niezbędne akcesorium do Twojej wędzarni. |
Akcesoria (opcja)Wiele innych akcesoriów, które przydadzą się w użytkowaniu wędzarni.
|

Prosty w obsłudze
Sercem naszych wędzarni jest generator dymu. Zapewnia równomierną i ciągłą pracę podczas spalania drewna. Dym uzyskuje się poprzez tlenie się zrębków wędzarniczych w odpowiedniej temperaturze. Dzięki naszemu rozwiązaniu uzyskujemy to co najlepsze.
Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.

Wędzarnia Digital wyposażona jest w sterownik Borniak Simple.
Panel sterowania specjalnie zaprojektowany i opracowany dla wędzarni Borniak.
Temperatura, utrzymywana jest na zasadzie przewidywania, dzięki czemu mamy pewność stałej temperatury.
WymiarySZEROKOŚĆ 63 CM WYSOKOŚĆ 100 CM GŁĘBOKOŚĆ 40 CM POJEMNOŚĆ ZASOBNIKA (ZRĘBKI WĘDZARNICZE) 2 L PRZESTRZEŃ NA WYROBY 70 L SZEROKOŚĆ WEWNĘTRZNA 40 CM WYSOKOŚĆ WEWNĘTRZNA 59 CM GŁĘBOKOŚĆ WEWNĘTRZNA 30 CM |
![]() |
- Jedno urządzenie umożliwia wędzenie na zimno* i wędzenie na gorąco. Prosta obsługa i zawsze profesjonalny rezultat doskonałego smaku wędzonek.
- Nowy panel sterowania TIMER dla naszych wędzarni Borniak za pomocą, którego kontrolujemy czas pracy grzałki elektrycznej oraz oddzielnie czas pracy generatora dymu i osuszania.
- Elektroniczny panel sterowania do precyzyjnej kontroli temperatury (maksymalna temperatura do 120 °C) gwarantuje niskie koszty eksploatacji.
- Pojemność 70 litrów z 6 poziomami na 10 kg mięsa lub wędzonej żywności.
- Borniak jest wydajny i energooszczędny dzięki specjalnej technologii izolacji ścian z silikonową uszczelką i magnetycznym zamknięciem.
- Wnętrze wykonane jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
- Misa ociekowa na tłuszcz oraz miseczki na wodę i do zbierania popiołu wykonane ze stali nierdzewnej umożliwiają łatwe czyszczenie.
- Komin służy do regulacji gęstości dymu, który dostosowujemy do własnych potrzeb.
- Stałe, optymalne wytwarzanie dymu do 8 godzin bez ponownego napełniania i podgrzewania przy niskich kosztach eksploatacji.
- Zrębki Borniak są oczyszczone, produkowane bez dodatków chemicznych i konserwantów.
- Cztery nóżki o regulowanej wysokości (opcjonalnie dostępne koła przemysłowe).
*Adapter do zimnego dymu jest sprzedawany osobno.
SKU | HW/UWD-70V1.4 |
---|---|
Symbol | UWD-70V1.4 |
EAN | 5902114271503 |
Napięcie znamionowe | 230 V |
Sterowanie | Panel cyfrowy Simple |
Materiał | Blacha Alu-cynk |
Wielkość | Rozmiar 70L |
Maks. temperatura | 120°C (Klasyczne wędzenie) |
Moc urządzenia | 615 W |
Zakres pracy | 0-120 °C |
Ilość poziomów | 6 |
Maksymalny wsad | 10 kg |
Pojemność komory | 70 L (30 x 40 x 59 cm) |
Wymiary (DxSxW) | 40 x 63 x 100 cm |
Waga | 25 kg |
Wymiary opakowania (DxSxW) | 44 x 55 x 86 cm |
Waga opakowania | 29 kg |
Gwarancja | 24 miesiące |
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.