– Pan da jakiś sosik do tego! Z takich łagodniejszych…
– To może Panda?
– Ja nie mam.
Panda to sos Dzikiego Billa inspirowany sosem seczuańskim. Jego sekretem jest wyważenie składników. Idealnie słodki, idealnie kwaśny,
idealnie słony i idealnie ostry, a do tego solidnie czosnkowy. W punkt!
Co poczujesz?
Najpierw słodycz i smak świeżego czosnku. W tle poczujesz prażony sezam, a całość wyrównają nuty tamari i octu balsamicznego z Modeny.
Na końcu do tego kwintetu dołączy ostrość papryczek Habanero – nienachalna, ale nie gubiąca się w potrawach.
Z czym zjesz?
Panda idealnie nada się jako pomoc w przygotowaniu dań stir-fry, kurczaka, tofu, krewetek oraz wołowiny.
Wmieszany w ryż z automatu doda do dania gwiazdkę firmy kojarzonej z produkcją opon.
Zagra świetnie jako dip i ciosem kung-fu wykopie z lodówki wszystkie niegodne chiliheada sosy czosnkowe.
Objętość: 200 ml
Skład: Esencja zielonej herbaty, sos tamari (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), ocet balsamiczny z Modeny IGP,
czosnek, olej z prażonego sezamu i soi, pasta z imbiru (imbir, woda, olej rzepakowy, cukier, sól, kwas cytrynowy, kwas octowy),
miód, skrobia kukurydziana,czosnek suszony, Habanero (susz).