Mini ziemniaczki z kosza
Składniki
0,5 kg dowolnych mini ziemniaków
1 gałązka rozmarynu, posiekana
1 gałązki tymianku, posiekane
2 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
1/2 cytryny
PRZYGOTOWANIE
- Nagrzej tylny palnik do około 175-190 stopni.°F.
- Umyj ziemniaczki i dokładnie je wytrzyj do sucha.
- Wymieszaj ziemniaki z ziołami, 1 łyżką oliwy, czosnkiem, solą i pieprzem.
- Przełóż ziemniaki do kosza i piecz przez około 30-35 minut, aż będą miękkie po nakłuciu i ładnie przypieczone.
- Zdejmij ziemniaczki z grilla i wyjmij je z kosza. Polej je drugą łyżką oliwy, dodaj zest i sok z cytryny. Ponownie dodaj nieco soli i pieprzu.