Producent
Dostępność
Ocena
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Mięso do burgerów wołowych z wołowiny Agusa dojrzewającej / opakowanie 0,2kg
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
12,00 zł
Mięso do burgerów wołowych z wołowiny Amerian Agus USA dojrzewającej / opakowanie 0,2kg
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
15,00 zł
Belberry Royal Selection BBQ ketchup 250ml
Dostępność: sprawdź dostępność
Wysyłka w: Zapytaj o dostępność - 734 669 015
Belberry Royal Selection ketchup z pomidorów z San Marzano
Dostępność: sprawdź dostępność
Wysyłka w: w 24h
Stek z łopatki ANGUS BLACK USA / średnia waga 210g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
29,40 zł
Siloin bone steak – stek z rostbefu z/k, b/t – waga ok 300g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
30,00 zł
STRIPLOIN STEAK – stek z rostbefu b/k, z/t – waga ok 300g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
33,00 zł
Top Sirloin Steak – stek z rostbefu b/k, b/t – waga ok 300g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
33,00 zł
Sos Dziki Bill – Habanero
Sos Dziki Bill Habanero był pierwszym sosem Dzikiego Billa i powodem sukcesu marki. Jest wyjątkowo ostry i zupełnie inny od produktów które znasz. Jest wielokrotnie ostrzejszy od powszechnie dostępnych, tak zwanych „pikantnych” sosów. Równocześnie, dużo lepiej od popularnych importowanych produktów, sprawdza się jako dip. Najbardziej uniwersalny sos Dzikiego Billa – nie zmienia istotnie smaku potrawy. Klasyka wśród ostrych sosów. Dziki właśnie tego sosu używa najwięcej.
Dostępność: dużo
Wysyłka w: w 24h
Belberry Royal Selection Spicy Mango
Dostępność: sprawdź dostępność
Wysyłka w: Zapytaj o dostępność - 734 669 015
RIB EYE STEAK / ok 3cm waga ok 320g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
35,20 zł
Wołowina gulaszowa kawałki / opakowanie ok 1kg
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
60,00 zł
PORTERHOUSE STEAK / ok 3cm waga ok 500g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
62,50 zł
TOURNEDO STEAK z polędwicy / średnia waga 210g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
63,00 zł
RIB EYE STEAK Stek bez kości / ok 5cm waga ok 600g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
66,00 zł
TOMAHAWK STEAK / średnia waga 1kg
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
100,00 zł
PORTERHOUSE STEAK / grubość ok 5cm waga ok 1kg
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
125,00 zł
Najlepsza wołowina i mięso na steki z Bielska!
Instrukcja obsługi mięsa
Na wstępnie dziękujemy za zaufanie i zakup mięsa, wołowiny czy mięsa na steki, w naszym sklepie.
Steki, które sprzedajemy pochodzą z jednej z pierwszych w Polsce dojrzewalni mięsa – Firma Konkret Monika Strzałka – wcześniej Konkret Zbigniew Stępień - człowiek, który na stekach zjadł zęby, mieszkając w Stanach Zjednoczonych.
Pochodzenie mięsa – Polska (z wyjątkiem steków z łopatki Angus – pochodzie USA)
Rasa Krów – Angus których wiek nie przekracza 24 miesięcy
Sezonowanie – minimum 30 dni.
- Po wyjęciu steka z zamrażarki – zostawiamy mięso do powolnego odmrożenia w opakowaniu vacuum. Mięso powinno osiągnąć temperaturę pokojową.
- Przed grillowaniem – wyciągamy mięso z opakowania
- Osuszamy za pomocą ręcznika papierowego
- Smarujemy olejem / oliwą
- Solimy i pieprzymy gruboziarniście – nie jest to konieczne, można również przeprowadzić ten proces po grillowaniu lub na koniec po prostu dodatkowo dosolić / dopieprzyć. Ważne aby wykonać ten proces do ok 15min przed grillowaniem. Jeżeli posolimy steka dużo wcześniej, sól może je wysuszyć.
- Delikatnie doklepujemy sól / pieprz ręką aby w trakcie grillowania nam nie odpadły.
- Wrzucamy na rozgrzany ruszt i smażymy steka 1-2 minutki z każdej strony, stek w momencie przerzucania go na drugą stronę ma swobodnie odchodzić od rusztu – nie odrywamy go.
- Po wysmażeniu steka zdejmujemy go z rusztu i pozostawiamy na ok 5 minut aby odpoczął.
W trakcie odpoczynku temperatura podchodzi jeszcze 4-7*C do góry. W trakcie odpoczynku można na steka położyć np. masło czosnkowe i przykryć miseczką.
Uwagi!
- w grillu warto przygotować 2 strefy temperatur. Po wygrzaniu grilla z 1 strony zmniejszamy kurek z gazem na minimum lub go całkowicie wyłączamy. Opalamy / spiekamy (czyli wydobywamy z niego aromaty) w strefie wysokiej temperatury, po czym przenosimy steka na temperaturę niską gdzie powoli nam dojdzie.
- na „oko” możemy smażyć / grillować steki o grubości ok 2,5cm, do grillowania grubszych kawałków polecamy używanie termometrów – np. iGrill od Webera – pomagają one idealnie wstrzelić się w stopień wysmażenia: mięso rare (surowe) 49*C, medium-rare (średnio-słabo wysmażone) 54*C, medium (średnio wysmażone) 60*C, medium-well (średnio-mocno wypieczony) 66*C, well done (mocno wypieczone) 68*C.
- w chwili zdejmowania steka z rusztu jego temperatura powinna być o 4-5*C niższa niż wyżej wskazane wartości, ponieważ mięso nam jeszcze podejdzie o te parę stopni.
- w trakcie smażenia mięsa nie nakłuwamy go celem sprawdzenia usmażenia – spowoduje to wyciek osocza przez co stek będzie wysuszony.
Smacznego !!!
p.s. jeśli chcesz abyśmy na żywo pokazali Ci, jak grillować steka, zarezerwuj u nas mięso dzień wcześniej, rozmrozimy je dzień wcześniej i ugrillujemy je, gdy do nas przyjdziesz. Płacisz tylko za faktyczną wagę mięsa.
Dla wszystkich naszych klientów, którzy chcieliby sami grillować mięso, polecamy przybory do grilla - na pewno się przydadzą!