Steki, sosy, przyprawy

Sos Dziki Bill – Panda Sos Dziki Bill – Panda
Producent: Dziki Bill
Cena:

34,99 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – Hula Curry – Ostry Sos Sos Dziki Bill – Hula Curry – Ostry Sos
Producent: Dziki Bill
Cena:

34,99 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – HULA – ostry sos z mango Sos Dziki Bill – HULA – ostry sos z mango
Producent: Dziki Bill
Cena:

34,99 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – Jalapeno Sos Dziki Bill – Jalapeno
Producent: Dziki Bill
Cena:

34,99 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – Habanero Sos Dziki Bill – Habanero
Producent: Dziki Bill
Cena:

34,99 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – HULA X – ostry sos z mango Sos Dziki Bill – HULA X – ostry sos z mango
Producent: Dziki Bill
Cena:

37,22 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – Babushka – ostry sos z jagodami i śliwkami Sos Dziki Bill – Babushka – ostry sos z jagodami i śliwkami
Producent: Dziki Bill
Cena:

37,22 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – Habanero X Sos Dziki Bill – Habanero X
Producent: Dziki Bill
Cena:

37,22 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – Iskra ostry sos BBQ 200ml Sos Dziki Bill – Iskra ostry sos BBQ 200ml
Producent: Dziki Bill
Cena:

37,22 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – Nie zesraj się – MEGA Ostry Sos Sos Dziki Bill – Nie zesraj się – MEGA Ostry Sos
Producent: Dziki Bill
Cena:

37,48 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna: 57,66 zł

Najniższa cena: 57,66 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Sos Dziki Bill – Funky HULA – ostry sos z mango, marakują i brzoskwinią Sos Dziki Bill – Funky HULA – ostry sos z mango, marakują i brzoskwinią
Producent: Dziki Bill
Cena:

42,60 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – Leviathan Ostry sos deserowy Sos Dziki Bill – Leviathan Ostry sos deserowy
Producent: Dziki Bill
Cena:

42,60 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – YOLO Sos Dziki Bill – YOLO
Producent: Dziki Bill
Cena:

42,60 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
zobacz więcej
Sos Dziki Bill – Ninja – edycja limitowana Sos Dziki Bill – Ninja – edycja limitowana
Producent: Dziki Bill
Cena:

67,66 zł

zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
zobacz więcej

Najlepsza wołowina i mięso na steki z Bielska!

Instrukcja obsługi mięsa

Na wstępnie dziękujemy za zaufanie i zakup mięsa, wołowiny czy mięsa na steki, w naszym sklepie.

Steki, które sprzedajemy pochodzą z jednej z pierwszych w Polsce dojrzewalni mięsa – Firma Konkret Monika Strzałka – wcześniej Konkret Zbigniew Stępień - człowiek, który na stekach zjadł zęby, mieszkając w Stanach Zjednoczonych.

Pochodzenie mięsa – Polska (z wyjątkiem steków z łopatki Angus – pochodzie USA)

Rasa Krów – Angus których wiek nie przekracza 24 miesięcy

Sezonowanie – minimum 30 dni.

  1. Po wyjęciu steka z zamrażarki – zostawiamy mięso do powolnego odmrożenia w opakowaniu vacuum. Mięso powinno osiągnąć temperaturę pokojową.
  2. Przed grillowaniem – wyciągamy mięso z opakowania
  3. Osuszamy za pomocą ręcznika papierowego
  4. Smarujemy olejem / oliwą
  5. Solimy i pieprzymy gruboziarniście – nie jest to konieczne, można również przeprowadzić ten proces po grillowaniu lub na koniec po prostu dodatkowo dosolić / dopieprzyć. Ważne aby wykonać ten proces do ok 15min przed grillowaniem. Jeżeli posolimy steka dużo wcześniej, sól może je wysuszyć.
  6. Delikatnie doklepujemy sól / pieprz ręką aby w trakcie grillowania nam nie odpadły.
  7. Wrzucamy na rozgrzany ruszt i smażymy steka 1-2 minutki z każdej strony, stek w momencie przerzucania go na drugą stronę ma swobodnie odchodzić od rusztu – nie odrywamy go.
  8. Po wysmażeniu steka zdejmujemy go z rusztu i pozostawiamy na ok 5 minut aby odpoczął.
    W trakcie odpoczynku temperatura podchodzi jeszcze 4-7*C do góry. W trakcie odpoczynku można na steka położyć np. masło czosnkowe i przykryć miseczką.

Uwagi!

- w grillu warto przygotować 2 strefy temperatur. Po wygrzaniu grilla z 1 strony zmniejszamy kurek z gazem na minimum lub go całkowicie wyłączamy. Opalamy / spiekamy (czyli wydobywamy z niego aromaty) w strefie wysokiej temperatury, po czym przenosimy steka na temperaturę niską gdzie powoli nam dojdzie.

- na „oko” możemy smażyć / grillować steki o grubości ok 2,5cm, do grillowania grubszych kawałków polecamy używanie termometrów – np. iGrill od Webera – pomagają one idealnie wstrzelić się w stopień wysmażenia: mięso rare (surowe) 49*C, medium-rare (średnio-słabo wysmażone) 54*C, medium (średnio wysmażone) 60*C, medium-well (średnio-mocno wypieczony) 66*C, well done (mocno wypieczone) 68*C.

- w chwili zdejmowania steka z rusztu jego temperatura powinna być o 4-5*C niższa niż wyżej wskazane wartości, ponieważ mięso nam jeszcze podejdzie o te parę stopni.

- w trakcie smażenia mięsa nie nakłuwamy go celem sprawdzenia usmażenia – spowoduje to wyciek osocza przez co stek będzie wysuszony.

Smacznego !!!

p.s. jeśli chcesz abyśmy na żywo pokazali Ci, jak grillować steka, zarezerwuj u nas mięso dzień wcześniej, rozmrozimy je dzień wcześniej i ugrillujemy je, gdy do nas przyjdziesz. Płacisz tylko za faktyczną wagę mięsa.

Dla wszystkich naszych klientów, którzy chcieliby sami grillować mięso, polecamy przybory do grilla - na pewno się przydadzą!

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 734 669 015
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium