Wędzarnia elektryczna Bradley Smoker Original

Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: na zamówienie / powyżej 2 tygodni
Cena: 2 190,00 zł 2190.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis



Wędzarnie Bradley Smoker to urządzenia przeznaczone do użytku domowego i małej gastronomii. Wędzenie żywności jest jednym z najstarszych znanych człowiekowi sposobów konserwacji żywności. Wędzone produkty w ten sposób zachowują bardzo długo przydatność do spożycia i walory smakowe. W dzisiejszych czasach gdzie żywność jest przesycona konserwantami zauważamy wzrostową tendencję  i powrót do tego typu obróbki żywności. Zdecydowanie wędzonki z naszej przydomowej wędzarni będą o wiele zdrowsze, aromatyczne i smaczne a sam proces wędzenia sprawi nam dużo radości i frajdy.

 

Wędzarnia elektryczna Bradley Smoker ORIGINAL jest unikalną wędzarnią domową, sprzedawaną wraz z generatorem dymu. Wkłady bisquettes spalane są w ilości jeden na 20 minut przy stałej temperaturze. Produkowany jest czysty ciągły dym, co eliminuje kwasy czy żywice zakłócające smak wędzonej żywności.Temperatury osiągane wewnątrz pozwalają Bradleya używać, także jako suszarni do grzybów i owoców.

Dzięki oddzielnie kontrolowanemu elementowi grzewczemu możemy wędzarnie stosować jako grill, piekarnik, a nawet wolnowar.

 

 

Brykiet do Bradleya


Sekretem wędzarni Bradleya są brykiety -Bradley Bisquettes . Aby wyprodukować brykiety, zrębki drewna liściastego są ze sobą sprasowane w kontrolowanej wartości ciśnienia i gęstości. Aromat dymu zależy od odmiany drzewa z którego pochodzą zrębki.


-  Olcha i klon dają bogaty i wyraźny smak powszechnie stosowane z szynek, boczków i owoców morza.
-  Wyraźny aromat Mesquite i Hickory są powszechnie stosowane do mięsa wołowego i produktów z dziczyzny.
-   Jabłoń i wiśnia nadają słodszy, łagodniejszy smak dymu, powszechnie używane
do drobiu i dziczyzny.

Wędzarnia Bradley spala każdy brykiet co 20 minut produkując czysty dym z pięknym aromatem. Po spaleniu podajnik podaje następny brykiet a spalony usuwany jest do miski z wodą. Cykl się powtarza , aż do rozładowania podajnika.
Wędząc w tradycyjnych wędzarniach aromat wytwarza się w pierwszych minutach wędzenia , później osiąga wysoką temperaturę i zaczynają się wytwarzać gazy powstałe przy spalaniu kwasów i żywic co zakłóca smak i zdrowotność produktów. W przypadku brykietów Bradleya jest to wyeliminowane. Dym wytworzony ze spalania brykietów jest 4 razy czystszy od dymu powstałego z świeżego drewna.

 

SPECYFIKACJA:


- waga: 18.2 kg
- konstrukcja: stalowo-aluminiowa/stal nierdzewna
- obudowa malowana proszkowo (kolor czarny)/obudowa ze stali nierdzewnej (kolor srebrny
- moc: 500W podczas wędzenia, 125W podczas spalania wkładów bisquettes
- zasilanie: 230-240V / 50Hz/ 5,5A
- 4 regulowane półki na mięso
- termometr wewnętrzny
- temperatura maksymalna: 200 oC
- wymiary (wys./szer./dł.) w cm: 80 /43 / 36
- w zestawie instrukcja obsługi po polsku

 

Wkłady do wędzenia  bisquettes są do kupienia oddzielnie. Mamy 9 różnych wkładów drzewnych: olcha, jabłoń, hikora, wiśnia, klon, dąb, jadłoszyn, orzesznik pekan oraz mieszanka specjalna.

 

Wkłady ze sprasowanego drewna z różnego rodzaju drzew

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl