Wędzarnia Borniak Smoker 70 BBQ INOX TIMER
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
BBQ Smokers
Wyjątkowe Smokery dla miłośników Amerykańskiego barbecue. Czyli, długie, powolne opiekanie mięs w niskich temperaturach z wykorzystaniem dymu. Nasze niezwykłe wędzarnie BBQ są bardzo popularne nie tylko wśród fanów amerykańskego grilla ale także podczas wędzenia na ciepło lub zmino.
Idealna dla początkujących i profesjonalistów
Wędzarnia Borniak to nie tylko pierwszy wybór do żeberek, mostków, szarpanej wieprzowiny, kiełbasy czy łososia. Niezależnie czy wędzicie na ciepło, czy na zimno – wędzarnia Borniak zapewnia doskonałe rezultaty za każdym razem. Ponadto jest bardzo łatwa w użyciu.
W wędzarni można utrzymywać stałą temperaturę i dymić przez dowolny czas. W automatycznym generatorze dymu, zrębki transportowane są przez spiralną podajnika i spalane na elemencie grzewczym. Dzięki tej specjalnej technologii firmy Borniak możliwy jest szczególnie delikatny proces wędzenia z wysokiej jakości dymem. W ten sposób wędzona żywność jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale także doskonale zachowana, jak za dawnych czasów.

Łatwość obsługi i efektywność
Tak w skrócie można opisać nasze wędzarnie. To najlepszy sposób, by na Twoim stole pojawiły się najbardziej wykwintne sery, ryby i wędliny. Wyroby o zniewalającym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Bez chemii, bez konserwantów.
Wytwarzanie dymu
Cały proces sprowadza się do przyciśnięcia guzika – a wszystko to za sprawą generatora dymu naszej produkcji. Generator pracuje tak, by zrębki drzewne tliły się wytwarzając dym. Jak wiadomo, odpowiednie spalanie drewna jest tym, co stanowi o powodzeniu wędzenia. I w tym względzie udało nam się dokonać pełnej automatyzacji. Spalanie zachodzi samoczynnie – drewno z zasobnika jest transportowane na grzałkę, gdzie stopniowo ulega spalaniu.
Co należy podkreślić?
Brak płomienia i odpowiednia temperatura spalania drewna – to sprawia, że wyroby wędzone w takich warunkach nie będą osmolone.
Grzałka i radiatorUrządzenie uzyskuje temperaturę za pomocą grzałki wyposażonej w radiator, dzięki temu dystrybucja temperatury jest bardzo efektywna.
|
TemperaturaWędzarnia wyposażona jest w regulator elektroniczny pozwalający na uzyskanie zadanej temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Dzięki temu możesz ją z łatwością kontrolować za pomocą pokrętła. |
Misa ociekowaPrzegroda ze specjalnie ukształtowanymi otworami oddziela przestrzeń roboczą od przestrzeni wędzarniczej – dzięki temu tłuszcze i soki nie spływają na elementy grzejne lub tlące się drewno wędzarnicze. |
OchronaOciekacz zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z kominka osadem.
|
Regulacja dymuKominek posiada zainstalowany szyber pozwalający regulować gęstość dymu. Dzięki temu dopasujesz idealne warunki wędzenia do Twojej receptury. |
ZawiasyPorządne mocne zawiasy zapewniają komfort użytkowania.
|
Magnetyczne zamknięcieDrzwi komory posiadają magnetyczne zamknięcie, co ułatwia zamykanie komory, Dodatkowo są wyposażone w silikonową uszczelką, która z łatwością dopasowuje się do ścianki komory. |
Regulowane nóżkiMocne profesjonalne regulowane nóżki z antypoślizgową gumą
|
Generator dymuCały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.
|
Zimny dym (opcja)Adapter do wędzenia na zimno umożliwia wędzenie w niskich temperaturach. |
Koła (opcja)Jeśli Twoja wędzarnia nie ma stałego miejsca lub potrzebujesz ją szybko przenieść, to jest to niezbędne akcesorium do Twojej wędzarni. |
Akcesoria (opcja)Wiele innych akcesoriów, które przydadzą się w użytkowaniu wędzarni.
|

Prosty w obsłudze
Sercem naszych wędzarni jest generator dymu. Zapewnia równomierną i ciągłą pracę podczas spalania drewna. Dym uzyskuje się poprzez tlenie się zrębków wędzarniczych w odpowiedniej temperaturze. Dzięki naszemu rozwiązaniu uzyskujemy to co najlepsze.
Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.

Wędzarnia Digital wyposażona jest w sterownik Borniak Timer.
Panel sterowania specjalnie zaprojektowany i opracowany dla wędzarni Borniak.
Temperatura, jak w wersji Simple utrzymywana jest na zasadzie przewidywania, dzięki czemu mamy pewność stałej temperatury.
Timer, w który wyposażony jest nowy sterownik daje nam możliwość ustawiania czasu dla poszczególny funkcji tj. grzanie, generowanie dymu, osuszanie. Korzystanie z urządzenia staje się jeszcze prostrze.
Zegar, teraz będziesz wiedział dokładnie ile czasu twoja potrawa była w dymie. Bez ustawienia timer, zegar pokazuje nam czas pracy danej funkcji.
WymiarySZEROKOŚĆ 63 CM WYSOKOŚĆ 100 CM GŁĘBOKOŚĆ 40 CM POJEMNOŚĆ ZASOBNIKA (ZRĘBKI WĘDZARNICZE) 2 L PRZESTRZEŃ NA WYROBY 70 L SZEROKOŚĆ WEWNĘTRZNA 40 CM WYSOKOŚĆ WEWNĘTRZNA 59 CM GŁĘBOKOŚĆ WEWNĘTRZNA 30 CM |
![]() |
- Szafa wędzarnicza wykonana jest z blachy ze stali nierdzewnej szlifowanej. Blacha ta nadaje wędzarni piękny wygląd oraz spełnia wysokie standardy higieniczne.
- Jedno urządzenie umożliwia wędzenie na zimno* i wędzenie na gorąco. Prosta obsługa i zawsze profesjonalny rezultat doskonałego smaku wędzonek.
- Nowy panel sterowania TIMER dla naszych wędzarni Borniak za pomocą, którego kontrolujemy czas pracy grzałki elektrycznej oraz oddzielnie czas pracy generatora dymu i osuszania.
- Elektroniczny panel sterowania do precyzyjnej kontroli temperatury (maksymalna temperatura do 150 oC) gwarantuje niskie koszty eksploatacji.
- Pojemność 70 litrów z 6 poziomami na 10 kg mięsa lub wędzonej żywności.
- Borniak jest wydajny i energooszczędny dzięki specjalnej technologii izolacji ścian z silikonową uszczelką i magnetycznym zamknięciem.
- Wnętrze wykonane jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
- Misa ociekowa na tłuszcz oraz miseczki na wodę i do zbierania popiołu wykonane ze stali nierdzewnej umożliwiają łatwe czyszczenie.
- Komin służy do regulacji gęstości dymu, który dostosowujemy do własnych potrzeb.
- Stałe, optymalne wytwarzanie dymu do 8 godzin bez ponownego napełniania i podgrzewania przy niskich kosztach eksploatacji.
- Zrębki Borniak są oczyszczone, produkowane bez dodatków chemicznych i konserwantów.
- Cztery nóżki o regulowanej wysokości (opcjonalnie dostępne koła przemysłowe).
*Adapter do zimnego dymu jest sprzedawany osobno.
SKU | HW/BBDST-70V1.4 |
---|---|
Symbol | BBDST-70V1.4 |
EAN | 5902114271558 |
Napięcie znamionowe | 230 V |
Sterowanie | Panel cyfrowy timer |
Materiał | Stal nierdzewna 1.4016 |
Wielkość | Rozmiar 70L |
Maks. temperatura | 150°C (BBQ) |
Moc urządzenia | 1115 W |
Zakres pracy | 0-150 °C |
Ilość poziomów | 6 |
Maksymalny wsad | 10 kg |
Pojemność komory | 70 L (30 x 40 x 59 cm) |
Wymiary (DxSxW) | 40 x 63 x 100 cm |
Waga | 27 kg |
Wymiary opakowania (DxSxW) | 44 x 55 x 86 cm |
Waga opakowania | 31,5 kg |
Gwarancja | 24 miesiące |