Wędzarnia Borniak Smoker 70 BBQ INOX TIMER

Dostępność: brak towaru
Cena: 5 549,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna:

5549.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 442 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

BBQ Smokers

Wyjątkowe Smokery dla miłośników Amerykańskiego barbecue. Czyli, długie, powolne opiekanie mięs w niskich temperaturach z wykorzystaniem dymu. Nasze niezwykłe wędzarnie BBQ są bardzo popularne nie tylko wśród fanów amerykańskego grilla ale także podczas wędzenia na ciepło lub zmino.

Idealna dla początkujących i profesjonalistów

Wędzarnia Borniak to nie tylko pierwszy wybór do żeberek, mostków, szarpanej wieprzowiny, kiełbasy czy łososia. Niezależnie czy wędzicie na ciepło, czy na zimno – wędzarnia Borniak zapewnia doskonałe rezultaty za każdym razem. Ponadto jest bardzo łatwa w użyciu.

W wędzarni można utrzymywać stałą temperaturę i dymić przez dowolny czas. W automatycznym generatorze dymu, zrębki transportowane są przez spiralną podajnika i spalane na elemencie grzewczym. Dzięki tej specjalnej technologii firmy Borniak możliwy jest szczególnie delikatny proces wędzenia z wysokiej jakości dymem. W ten sposób wędzona żywność jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale także doskonale zachowana, jak za dawnych czasów.

 
Łatwość obsługi i efektywność

Tak w skrócie można opisać nasze wędzarnie. To najlepszy sposób, by na Twoim stole pojawiły się najbardziej wykwintne sery, ryby i wędliny. Wyroby o zniewalającym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Bez chemii, bez konserwantów.

Wytwarzanie dymu

Cały proces sprowadza się do przyciśnięcia guzika – a wszystko to za sprawą generatora dymu naszej produkcji. Generator pracuje tak, by zrębki drzewne tliły się wytwarzając dym. Jak wiadomo, odpowiednie spalanie drewna jest tym, co stanowi o powodzeniu wędzenia. I w tym względzie udało nam się dokonać pełnej automatyzacji. Spalanie zachodzi samoczynnie – drewno z zasobnika jest transportowane na grzałkę, gdzie stopniowo ulega spalaniu.

Co należy podkreślić?

Brak płomienia i odpowiednia temperatura spalania drewna – to sprawia, że wyroby wędzone w takich warunkach nie będą osmolone.

Grzałka i radiator

Urządzenie uzyskuje temperaturę za pomocą grzałki wyposażonej w radiator, dzięki temu dystrybucja temperatury jest bardzo efektywna.

 

Temperatura

Wędzarnia wyposażona jest w regulator elektroniczny pozwalający na uzyskanie zadanej temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Dzięki temu możesz ją z łatwością kontrolować za pomocą pokrętła.

Misa ociekowa

Przegroda ze specjalnie ukształtowanymi otworami oddziela przestrzeń roboczą od przestrzeni wędzarniczej – dzięki temu tłuszcze i soki nie spływają na elementy grzejne lub tlące się drewno wędzarnicze.

Ochrona

Ociekacz zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z kominka osadem.

 

 

Regulacja dymu

Kominek posiada zainstalowany szyber pozwalający regulować gęstość dymu. Dzięki temu dopasujesz idealne warunki wędzenia do Twojej receptury.

Zawiasy

Porządne mocne zawiasy zapewniają komfort użytkowania.

 

Magnetyczne zamknięcie

Drzwi komory posiadają magnetyczne zamknięcie, co ułatwia zamykanie  komory, Dodatkowo są wyposażone w silikonową uszczelką, która z łatwością dopasowuje się do ścianki komory.

Regulowane nóżki

Mocne profesjonalne regulowane nóżki z antypoślizgową gumą

 

 

Generator dymu

Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.

 

Zimny dym (opcja)

Adapter do wędzenia na zimno umożliwia wędzenie w niskich temperaturach. 
(min.1-2oC większa niż atmosferyczna)

Koła (opcja)

Jeśli Twoja wędzarnia nie ma stałego miejsca lub potrzebujesz ją szybko przenieść, to jest to niezbędne akcesorium do Twojej wędzarni.

Akcesoria (opcja)

Wiele innych akcesoriów, które przydadzą się w użytkowaniu wędzarni.

 

 

Prosty w obsłudze

Sercem naszych wędzarni jest generator dymu. Zapewnia równomierną i ciągłą pracę podczas spalania drewna. Dym uzyskuje się poprzez tlenie się zrębków wędzarniczych w odpowiedniej temperaturze. Dzięki naszemu rozwiązaniu uzyskujemy to co najlepsze.

Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.

Wędzarnia Digital wyposażona jest w sterownik Borniak Timer.

Panel sterowania specjalnie zaprojektowany i opracowany dla wędzarni Borniak.

Temperatura, jak w wersji Simple utrzymywana jest na zasadzie przewidywania, dzięki czemu mamy pewność stałej temperatury.

Timer, w który wyposażony jest nowy sterownik daje nam możliwość ustawiania czasu dla poszczególny funkcji tj. grzanie, generowanie dymu, osuszanie. Korzystanie z urządzenia staje się jeszcze prostrze. 

Zegar, teraz będziesz wiedział dokładnie ile czasu twoja potrawa była w dymie. Bez ustawienia timer, zegar pokazuje nam czas pracy danej funkcji.

Wymiary

 

SZEROKOŚĆ

63 CM

 

WYSOKOŚĆ

100 CM

 

GŁĘBOKOŚĆ

40 CM

 

POJEMNOŚĆ ZASOBNIKA (ZRĘBKI WĘDZARNICZE)

2 L

 

PRZESTRZEŃ NA WYROBY

70 L

 

SZEROKOŚĆ WEWNĘTRZNA

40 CM

 

WYSOKOŚĆ WEWNĘTRZNA

59 CM

 

GŁĘBOKOŚĆ WEWNĘTRZNA

30 CM

 
 

  • Szafa wędzarnicza wykonana jest z blachy ze stali nierdzewnej szlifowanej. Blacha ta nadaje wędzarni piękny wygląd oraz spełnia wysokie standardy higieniczne.
  • Jedno urządzenie umożliwia wędzenie na zimno* i wędzenie na gorąco. Prosta obsługa i zawsze profesjonalny rezultat doskonałego smaku wędzonek.
  • Nowy panel sterowania TIMER dla naszych wędzarni Borniak za pomocą, którego kontrolujemy czas pracy grzałki elektrycznej oraz oddzielnie czas pracy generatora dymu i osuszania.
  • Elektroniczny panel sterowania do precyzyjnej kontroli temperatury (maksymalna temperatura do 150 oC) gwarantuje niskie koszty eksploatacji.
  • Pojemność 70 litrów z 6 poziomami na 10 kg mięsa lub wędzonej żywności.
  • Borniak jest wydajny i energooszczędny dzięki specjalnej technologii izolacji ścian z silikonową uszczelką i magnetycznym zamknięciem.
  • Wnętrze wykonane jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
  • Misa ociekowa na tłuszcz oraz miseczki na wodę i do zbierania popiołu wykonane ze stali nierdzewnej umożliwiają łatwe czyszczenie.
  • Komin służy do regulacji gęstości dymu, który dostosowujemy do własnych potrzeb.
  • Stałe, optymalne wytwarzanie dymu do 8 godzin bez ponownego napełniania i podgrzewania przy niskich kosztach eksploatacji.
  • Zrębki Borniak są oczyszczone, produkowane bez dodatków chemicznych i konserwantów.
  • Cztery nóżki o regulowanej wysokości (opcjonalnie dostępne koła przemysłowe).

*Adapter do zimnego dymu jest sprzedawany osobno.

SKU HW/BBDST-70V1.4
Symbol BBDST-70V1.4
EAN 5902114271558
Napięcie znamionowe 230 V
Sterowanie Panel cyfrowy timer
Materiał Stal nierdzewna 1.4016
Wielkość Rozmiar 70L
Maks. temperatura 150°C (BBQ)
Moc urządzenia 1115 W
Zakres pracy 0-150 °C
Ilość poziomów 6
Maksymalny wsad 10 kg
Pojemność komory 70 L (30 x 40 x 59 cm)
Wymiary (DxSxW) 40 x 63 x 100 cm
Waga 27 kg
Wymiary opakowania (DxSxW) 44 x 55 x 86 cm
Waga opakowania 31,5 kg
Gwarancja 24 miesiące

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 734 669 015
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium