Naczynia ze stali żeliwnej Chasseur produkowane są w zakładach odlewniczych i emaliowanych Invicta, które zostały założone od 1924 r. W Donchery, francuskim regionie Szampanii Ardeny, znanym na całym świecie z żywności i wina. Dziś jego know-how rozciąga się na sektory tak różne, jak ceramika kulinarna, dekoracja, meble, ogrzewanie drewna i grille. Invicta kontroluje 100% procesu produkcyjnego we własnym zakresie: dział projektowy, odlewnictwo, obróbka powierzchni, marketing i dystrybucja.
Dwuwarstwowa emalia, czarna na krawędziach, chroniąca przed korozją, matowa lub błyszcząca, wewnątrz i na zewnątrz. Zgodny z wszystkimi przepisami dotyczącymi higieny żywności.
Gama żeliwa Chasseur może być stosowana we wszystkich źródłach ciepła, od najstarszych, drewnianych, węglowych, gazowych i elektrycznych, do najnowocześniejszych, ceramicznych i indukcyjnych.
Symbol "indukcji" klasy dowodzi, że linia Chasseur spełnia wszystkie rygorystyczne kryteria, aby była doskonale kompatybilna z płytami indukcyjnymi.
Na szklanych płytach kuchennych należy uważać, aby nie porysować powierzchni.
Wszystkie produkty z żeliwa mogą być używane w piekarniku, z wyjątkiem drewnianych uchwytów. Pokrętła ze stali nierdzewnej na zapiekankach Chasseur nadają się do użycia w piekarnikach.
Żeliwo emaliowane idealnie nadaje się do grillowania, smażenia, pieczenia lub po prostu do podgrzewania, dzięki swoim niekwestionowanym właściwościom:
- Rozprowadza ciepło równomiernie, do powolnego gotowania i oszczędzania energii
- Odporny na wysokie temperatury
- Absorbuje i zatrzymuje ciepło, aby utrzymać gorącą żywność
- Kompatybilny ze wszystkimi typami płyt grzewczych, w tym indukcją
- Wytrzymałe
Na zdjęciu poniżej znajduje się wok.
Dla zwolenników kuchni orientalnej w ofercie firmy Chasseur, znalazł się także Tajin.
Dla miłośników serów i czekolady mamy Founde, w różnych kolorach emaliowanego żeliwa z drewnianą podstawą.