Ciesz się niesamowitą różnorodnością grillowania z naszą nową, wszechstronną linią grilli gazowych Campingaz® Plancha .
Seria Plancha wyposażona jest w wysokowydajne stalowe palniki i powierzchnię do gotowania, która utrzymuje stałą temperaturę na całym ruszcie.
Idealna do tworzenia wielu wyjątkowych potraw, seria Plancha świetnie sprawdzi się dla osób, które chcą cieszyć się różnorodnymi potrawami na świeżym powietrzu.
Opatentowany palnik Blue Flame
Opatentowana technologia palników Blue Flame Burners gwarantuje świetną dystrybucję ciepła na całym ruszcie (pokrywa 100% powierzchni).
Duże i szerokie palniki umieszczone tuż pod płytą grillową, gwarantują odpowiednią temperaturę podczas gotowania. Przez otwory wentylacyjne możesz zobaczyć silne niebieskie płomienie ogrzewające płytę.
Połączenie tej pomysłowej konstrukcji z najnowszymi technologiami sprawia, że gotowanie na płycie grillowej jest czystą przyjemnością.
Najważniejsze cechy
Opatentowany palnik Blue Flame
Opatentowana technologia palników Blue Flame Burners gwarantuje świetną dystrybucję ciepła na całym ruszcie (pokrywa 100% powierzchni).
Duże i szerokie palniki umieszczone tuż pod płytą grillową, gwarantują odpowiednią temperaturę podczas gotowania. Przez otwory wentylacyjne możesz zobaczyć silne niebieskie płomienie ogrzewające płytę.
Połączenie tej pomysłowej konstrukcji z najnowszymi technologiami sprawia, że gotowanie na płycie grillowej jest czystą przyjemności.
Z temperaturą do 350˚ C, płyta grillowa Campingaz® oferuje idealne warunki do przyrządzania steków. Wysokie temperatury karmelizują cukry znajdujące się w mięsie, gwarantując pełny, głęboki smak. Przyrządaj mięso, ryby, owoce morza czy warzywa i ciesz się wszechstronnością jaką daje grill gazowy. Zainspiruj się!
Even-Temp® - Równomierna dystrybucja temperatury
Do perfekcyjnego grillowania bezpośredniego i obsmażania zalecana jest temperatura od 250°C.
Ważne jest utrzymanie takiej temperatury na większej części powierzchni do gotowania - nie ma nic bardziej denerwującego niż kiedy część potrawy jest już dobrze wysmażona, a reszta nadal nieugotowana. Nasze grille z serii 3 i 4 osiągają temperaturę powyżej 250°C na powierzchni do gotowania, więc urządzenie może być użytkowane bardziej wydajnie.
Pokrętła kontrolne pozwalają szefowi grillowej kuchni decydować o tym, gdzie temperatura będzie bardzo wysoka, a gdzie niższa.
Jak wyczyścić płytę grillową?
Emaliowana powłoka płyty grillowej gwarantuje latwe i szybkie czyszczenie. Zapomnij o godzinach spędzonych na szorowaniu twojego standardowego grilla!
Po prostu wlej trochę letniej wody na jeszcze ciepła płytę i usuń resztki jedzenia. Następnie z pomocą szpatułki, zeskrob jedzenie i tłuszcz do kubka na nieczystości.
Proszę nie używaj do czyszczenia kostek lodu, gdyż różnica temperatur może uszkodzić emaliowaną powierzchnię.