Producent
Dostępność
Wysyłka w
Ocena
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Steki/wołowina
Nawet najbardziej doświadczony grillmaster, który dysponuje profesjonalnym sprzętem, nie przyrządzi pysznych potraw bez najlepszej jakości produktów. W naszej ofercie znajdują się dokładnie wyselekcjonowana wołowina, która zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Odtąd w swoim domu możesz przyrządzić dania jak w najlepszych restauracjach. Bazując na produktach z tej kategorii, Twoi goście długo nie zapomną smaku Twoich potraw.
Wołowina w kuchni
Wołowina jest często wykorzystywana w kuchni – zarówno tej profesjonalnej, jak i domowej. Warto jednak wiedzieć, czym charakteryzują się konkretne części mięsa wołowego, aby przyrządzić idealne danie.
- Polędwica wołowa – jest to jeden z cenniejszych fragmentów wołowiny, który można przygotować na wiele sposób.
- Udziec – kruche i soczyste mięso. Idealny wybór na
- Antrykot – niezwykle aromatyczny i soczysty fragment. Sprawdzi się jako pieczeń bądź steki.
- Żeberka – idealnie komponuje się z podwędzanymi aromatami w sosie barbecue.
- Ligawa – mięso podobne do polędwicy wołowej, jednak bardziej kruche i zwarte. Idealne na steki.
Czy wołowina nadaje się na grilla?
Jak najbardziej! Aby móc w pełni odwzorować kuchnię amerykańską należy wybierać jednak wołowinę, która pochodzi od krów mięsnych, a nie mlecznych. Ma to kluczowe znaczenie dla smaku.
Wołowina powinna być delikatnie wilgotna, ale o matowej powierzchni. Dodatkowo zwróć uwagę, czy ma intensywną czerwoną barwę. Odcień tłuszczu również ma tutaj znaczenie – im bielszy, tym lepszy. Do grillowania najlepiej nadaje się polędwica, antrykot, ligawa, rostbratel i rostbef.
Kupując wołowinę na grilla w grille-bielsko.pl masz pewność, że dostaniesz towar najwyższej jakości, który umożliwi Ci przygotowanie dań jak w restauracji, które swoim smakiem oczarują każdego domownika.
Steki z antrykotu
Jeśli Rib Eye, czy Tomahawk nie są dla Ciebie obcymi pojęciami, z pewnością jesteś smakoszem steków z antrykotu. Nic dziwnego! Ich niepowtarzalny smak i aromat kusi każdego mięsnego smakosza. Ten rodzaj mięsa warto poddać sezonowaniu, który nabiera wtedy lepszego smaku, a jego struktura staje się jeszcze bardziej delikatna i krucha.
Antrykot to fragment żebra wołowego. Jest to chudy mięsień, idealnie nadający się do grillowania, duszenia, czy smażenia.
Steki z polędwicy
Z polędwicy można przyrządzić naprawdę wiele dań na grillu, przez co cieszy się ona tak ogromną popularnością. Jest to bardzo cenny fragment tuszy wołowej, który swoją renomę zdobył dzięki swojej delikatności oraz kruchości.
Polędwica wołowa jest podstawowym składnikiem wielu ekskluzywnych dań w restauracjach najwyższej jakości, a także doceniają ją prawdziwi koneserzy. Wystarczy krótkie grillowanie i szczypta przypraw, aby uzyskać idealny smak oraz teksturę.
Polędwica to tylna część ćwierćtuszy wołowej.
Steki z rostbefu
Rostbef jest delikatnie twardszy od polędwicy wołowej, jednak nie ustępuje jej w smaku. Przyrządza się z nich steki T-bone i Porter House. Idealnie nadaje się do grillowania, a swoim smakiem zachwyci każdego. Ten rodzaj mięsa, razem z polędwicą, uznawany jest za najsmaczniejszy i najcenniejszy wśród smakoszy.
Rostbef to zewnętrzny mięsień polędwicy znajdujący się w tyle na centralnej części grzbietu krowy.
Jeśli czujesz, że nie masz dostatecznej wiedzy na temat grillowania wołowiny, daj nam znać. Chętnie pomożemy Ci w odpowiednim przygotowaniu mięsa i ugrillujemy je razem z Tobą. Jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z grillem, pamiętaj o zakupie akcesoriów do grillowania, które znacznie ułatwią cały proces przyrządzania dań na ruszcie.
Mięso do burgerów wołowych z wołowiny Agusa dojrzewającej / opakowanie 0,2kg
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
12,00 zł
Mięso do burgerów wołowych z wołowiny Amerian Agus USA dojrzewającej / opakowanie 0,2kg
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
15,00 zł
Stek z łopatki ANGUS BLACK USA / średnia waga 210g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
29,40 zł
Siloin bone steak – stek z rostbefu z/k, b/t – waga ok 300g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
30,00 zł
STRIPLOIN STEAK – stek z rostbefu b/k, z/t – waga ok 300g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
33,00 zł
Top Sirloin Steak – stek z rostbefu b/k, b/t – waga ok 300g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
33,00 zł
RIB EYE STEAK / ok 3cm waga ok 320g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
35,20 zł
Wołowina gulaszowa kawałki / opakowanie ok 1kg
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
60,00 zł
PORTERHOUSE STEAK / ok 3cm waga ok 500g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
62,50 zł
TOURNEDO STEAK z polędwicy / średnia waga 210g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
63,00 zł
RIB EYE STEAK Stek bez kości / ok 5cm waga ok 600g
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
66,00 zł
TOMAHAWK STEAK / średnia waga 1kg
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
100,00 zł
PORTERHOUSE STEAK / grubość ok 5cm waga ok 1kg
Dostępność: Tylko w sklepie stacjonarnym
125,00 zł
Cennik obowiązuje od dnia 24.01.2023r:
Steki:
Rib Eye – antrykot bez kości – 110zł/kg
Tomahawk Steak – stek z antrykotu z kością żebrową – 100zł / kg
Porterhouse steak – stek z rostbefu z kością i dużą polędwicą - 125zł/kg
Stek z łopatki ANGUS BLACK USA – 140zł/kg
Top Sirloin Steak – stek z rostbefu b/k, b/t – 110zł/kg
Sirloin Bone Steak – stek z rostbefu z kością – 100zł/kg
Sirloin Steak – stek z rostbefu z tłuszczem – 110zł/kg
Baweta Steak – 70zł/kg
Stek Z polędwicy Tournedo STAEK – 300zł/kg
Głowy z polędwicy wołowej – 130zł/kg
Jagnięcina:
Comber Jagnięcy z kostką Szkocja – 120zł/kg
Burger:
Burger wołowy z Angusa – 12zł / 200g / 1szt – 60zł/kg
Burger wołowy z American Angus BLACK USA – 15zł / 200g / 1szt – 75zł/kg
Element:
Mostek wołowy bez kości – 62zł/kg
Antrykot bez kości – cały - 103zł/kg
Mięso drobne klasy I wołowe dojrzewające – 60/kg
Tatar z American Angus BLACK USA – 10zł / 100g / 1szt – 100zł/kg